آخرین اخبار
کد مطلب: 79738
خود گويي و خود خندي؛ عجب مرد هنرمندي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1164
به گزارش سلام لردگان؛ چندي پيش به موضوع داغ اين روز هاي پايتخت يعني ادعاي يک شرکت داخلي به عنوان تنها نماينده اصلي شرکت اپل در ايران پرداختيم . در آن گزارش سوالاتي مطرح بود که پس از چند روز تلاش بي وقفه خبرنگاران مختلف اين سوالات پاسخ داده شد.
اول از مصاحبه علي آزاد خبرنگار ايسنا با مهدي عبقري مدير عامل شرکت آغاز کرده ايم و هرجا که نياز به توضيح بوده به آن افزوده ايم.
مديرعامل اين شرکت که اعلام کرده نمايندگي رسمي اپل در ايران را دارد درباره صحت اين موضوع اظهار کرد: در حال حاضر چيزي حدود 15 شرکت در زمينه تلفن همراه در کشور فعاليت مي‌کنند. در اين بين اگر به برندهاي کره‌اي ايميل بزنيد يا از آن‌ها استعلام بگيريد که با ايران ارتباط دارند يا نه، به دليل تحريم‌هاي اقتصادي اين موضوع را تکذيب خواهند کرد. براي مثال تا چند ماه پيش نيز شرکت سامسونگ اجازه ورود محصولات خود به ايران را نمي‌داد اما اين مشکل از حدود يک ماه پيش برطرف شده است.

وي گفت: اعلام موضوع نداشتن نمايندگي در ايران از سوي صاحبان برند اپل تنها به دليل بحث تحريم‌ها است و علت ديگري ندارد زيرا ما تمام مدارک لازم را ارائه داديم و تنها نام مدير عامل و هيات مديره شرکت است که تغيير کرده که اين موضوع نيز طبيعي است و هر شرکتي مي تواند سهام خود را به فروش برساند و اعضا و هيات مديره خود را تغيير دهد.

دريچه:( بله ما نيز تاييد مي کنيم که سمت مدير عامل پيشين اين مجموعه يعني آقاي كرمي تغيير کرده است و مهدي عبقري به عنوان مدير عامل معرفي شده است.)

او با بيان اينکه اگر کاربري دستگاه اپل خود را به صورت مسافري از خارج از کشور تهيه و تعرفه گمرکي آن را پرداخت کند و برگه سبز کالايش را بگيرد گفت: ما مي‌توانيم به صورت رايگان تمامي خدمات را به اين فرد ارائه کنيم و در صورت ايجاد مشکل براي دستگاه آن را تعويض کنيم.

دريچه: (اين موضوع در همه جاي دنيا براي مشترکين شرکت اپل صادق است.)

مهدي عبقري با اشاره به شش درصد تعرفه گمرکي و هشت درصد ماليات بر ارزش افزوده که دولت از وارد کنندگان مي‌گيرد گفت: ما وظيفه داريم که به تمامي محصولات اپل سرويس بدهيم؛ دولت با هر باري که وارد کشور مي‌شود جنس ما را تست مي‌کند و مکلف شده‌ايم بابت جنسي که به مردم ارائه مي دهيم کارت گارانتي داشته باشيم. در صورتي که در هيچ جاي دنيا شرکتي براي محصولاتش کارت گارانتي ارائه نمي‌کند.

( البته در همه جاي دنيا گارانتي يک موضوع تعريف شده است و نيازي به توضيح بيشتر نيست)

(او درباره تغيير لوگوي شرکت اپل روي ساختمان اصلي شرکت وقايع گسترفارس گفت: لوگوي شرکت اپل به هيچ عنوان در ايران تغيير نکرده است چرا که اين شرکت آمريکايي اجازه اين کار را به ما نمي‌دهد. ما يک شرکت وارداتي هستيم و لوگويي که روي ساختمان ما قرار دارد لوگوي وارداتي ما به حساب مي‌آيد. تمام کارت‌هاي گارانتي و هولوگرام‌هايي که روي اجناس خودمان زده‌ايم نيز لوگوي اصلي اپل است.

وي ادامه داد: شما ممکن است براي شرکتي که به ثبت رسانده‌ايد 100 مدل لوگو داشته باشيد. لوگويي که روي ساختمان به چشم مي خورد هيچ ارتباطي با اپل ندارد. در زمان عرضه محصولات اپل هيچ اثري از اين لوگو نخواهد بود و به زودي نيز لوگويي که روي ساختمان قرار داده بوديم را تغيير خواهيم داد و لوگوي اصلي اپل جاي آن را خواهد گرفت.)

دريچه:(...)

عبقري درباره اينکه قبلا هم شرکت ديگري ادعا کرده بود نمايندگي اپل در ايران است اما بعد از گذشت چند ماه مشخص شد اين ادعاها دروغ بوده است پاسخ داد: در سال‌هاي قبل شرکتي تعهد داده بود تا از يکي از نمايندگي اپل در کشورهاي عربي تفويض‌ نامه‌اي را به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه دهد اما اين اتفاق نيفتاد. من نيز در يک بازه زماني در اين شرکت فعاليت داشتم. اگر به سايت وزارت صنعت معدن و تجارت مراجعه کنيد، مشاهده مي‌کنيد که اين شرکت خود را به اسم نمايندگي رسمي آيفون به ثبت رسانده است. در حقيقت اين ترفندي بود که خود افراد اين شرکت به کار گرفته بودند و متاسفانه باعث تغيير ديدها شده است.

او در رابطه با اينکه چرا وکيل اپل به ايران نيامده و صحبتي نيز در رابطه با نمايندگي اين شرکت نکرده است گفت: ايالات متحده آمريکا نشان برند خود را در تمامي کشورهايي که در حوزه آتي فعاليت مي‌کنند به ثبت مي‌رساند. حوالي سال‌هاي 1384 تا 1386 ما تحريم‌هايي در رابطه با تجهيزات آي تي نداشتيم و برند اپل در ايران به ثبت رسيد. در رابطه با ثبت برند يک شرکت در ايران نيز بايد بگويم براي اين که يک شرکت بتواند برند خود را در ثبت کند بايد سفارتخانه آن شرکت در کشور فعاليت داشته باشد. که اين موضوع درباره آمريکا نمي‌تواند صدق کند به علاوه قانون ثبت شرکت‌ها اجازه نمي‌دهد که يک شرکت خارجي به صورت 100 درصد در کشورمان فعاليت کند بلکه بايد با يک طرف ايراني مشارکت داشته باشد.

وي در مورد اينکه گفته مي‌شود بيشتر سهامداران اپل اسراييلي هستند و اين موضوع طبق قانون واحده اسلامي در آينده ممکن است مشکلاتي را براي اين شرکت ايجاد کند گفت: اين خبر صحت ندارد. سياست‌هاي اپل به اين شکل نيست و در راستاي سياست‌هاي رژيم صهيونيستي حرکت نمي‌کند. شخصي در اينترنت نوشته بود که اين شرکت در رژيم صهيونيستي نمايندگي دارد، در حالي که اين گونه نيست و سياست‌هاي مرکزي اپل همسو با رژيم صهيونيستي نبوده و سهامداران عمده آن اسراييلي نيستند.

او درباره اين که چرا هنوز ايجاد اپل آي. دي براي ايرانيان مقدور نيست گفت: در رابطه با بحث اپل آي.دي نيز بايد بگويم که بحث تبادل مالي و پولي باعث شده که ما نتوانيم اپل آي. دي را در ايران داشته باشيم. شرکت ما براي اين موضوع حتي گيفت کارت‌هاي ريالي اپل در نظر گرفته است که کاربر مي تواند با اين گيفت کارت‌ها فعاليت مورد نظر خود را انجام دهد.

عبقري با اشاره به اينکه سيستم دولتي ايران بدون وجود نمايندگي اجازه ورود محصولات اپل را نمي‌دهد گفت: در حال حاضر افرادي که محصولات آيفون را در بازار ارائه مي‌کنند با چه مجوزي اين دستگاه را به فروش مي‌رسانند؟ جنس را به صورت قاچاق وارد کشور مي کنند و يک برگه هم به نام گارانتي روي آن مي‌زنند و آن را بيمه مي کنند و به مردم مي فروشند. اين در حالي است که سرويس سنترهاي ما از لحاظ کيفيت در حد سرويس سنترهاي دنياست و اين يک افتخار براي ما محسوب مي شود.

دريچه: (البته  بايد ياد آوري کنيم که بيش از 90 درصد از گوشي هاي تلفن همراه به صورت قاچاق وارد کشور مي شوند)

وي درباره اين که شرکت وقايع گستر فارس در سال 1386 به عنوان يک شرکت توزيع کننده مطبوعات در شيراز به ثبت رسيده و واردات کالا و اخذ نمايندگي از طريق اين شرکت چندان با اين موضوع مرتبط نيست تاکيد کرد: اين شرکت قبلا يک تعاوني بوده و ما سهام‌ آن را خريداري کرده‌ايم و حالا بنده مدير عامل اين شرکت شده‌ام.

او در رابطه با چگونگي اخذ نمايندگي از اين شرکت آمريکايي افزود: شرکت اپل از سال 2012 سياست فروش را در رابطه با نمايندگي‌هاي خود تغيير داده است. در قديم اپل محصولات خود را به صورت اپل پريمر ريسلر به فروش مي‌رساند اما در حال حاضر به صورت ريسلر‌ نيز به فروش مي‌رساند. يعني شرکت مي تواند نمايندگي داشته باشد که محصولات خود را خريد در خريد تهيه مي‌کند.

دريچه:(در خصوص اين موضوع منتظر جواب اپل هستيم)

وي ادامه داد: ما تا تاريخ 30 مي 2013 در دسته بندي کشورهايي قرار گرفتيم که اپل به آن هيچ خدماتي ارائه نمي‌کرد. بعد ازاين تاريخ اپل نام ايران را از فهرست کشورهاي تحريمي حذف کرد و بنا بر قانوني که خزانه‌داري ايالات متحده اعلام کرده بود لايسنس دي به ايران تعلق گرفت. براساس لايسنس دي بايد يک شخص آمريکايي يا شخصي که ايالات متحده او را از لحاظ حقوقي قبول داشته باشد اجناس را به ايران صادر کند.

دريچه:( تحقيقات ما به اينجا ختم شد که اين لايسنس به شخص واگذار نمي شود و فقط به شرکت مورد تاييد کمپاني داده مي شود.)

او درباره عدم فعاليت اين شرکت طي يک سال اخير گفت: تنها دليلي که ما از سال گذشته صبر کرديم و خدمات خود را ارائه نداديم مراوادات پولي با آمريکا بود که اين مشکل نيز به پشتوانه لايسنس دي برطرف شد. شرکت ما دقيقا با يک فرد آمريکايي که دولت ايالات متحده او را از لحاظ حقوقي قبول دارد در رابطه است و اين موضوع نيز در لايسنس دي اشاره شده است. تمامي مدارک اين فرد در وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه داده شده و وزارتخانه نيز اين موضوع را تاييد کرده است.

وي ادامه داد: در حقيقت ما با استفاده ازشرکت مسترفون اينترنشنال ليميتد در آسيا که در سايه قرار دارد بحث مراودات پولي خود را انجام مي‌دهيم. تنها ما نيستيم که با اين شيوه در حال کار کردن هستيم بلکه ساير نمايندگي‌ها نيز با اين روش در حال انجام مراودات پولي خود هستند.

دريچه:( البته در اطلاعات به دست آمده معلوم شد که شرکت نام برده هيچ ارتباطي به شرکت اپل ندارد و حتي اين شرکت هر نوع ارتباطي را با شکت وقايع گستر فارس تکذيب نموده است که اين موضوع نيز در دست بررسي است.

وي در مورد اينکه آيا عضو اتاق بازرگاني است يا خير اظهار کرد: ما عضو اتاق بازرگاني هستيم چرا که هر کسي مي خواهد واردات را انجام دهد بايد از اتاق بازرگاني ايران کارت بازرگاني دريافت کند تا بتواند محصول خود را وارد کشور کند. ما عضو مجمع عالي واردات نيز هستيم و کارت بازرگاني هم داريم.

به دنبال صحبت هاي مدير عامل اين شرکت، رييس مجمع عالي واردات اين موضوع را رد کرد.

محمدحسين برخوردار در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، درباره چگونگي اخذ نمايندگي شرکت اپل از سوي شرکت وقايع گستر پارس اظهار کرد: مديرعامل اين شرکت پيش از اين در کميسيون موبايل مجمع عالي واردات فعاليت مي کرده است ولي درحال حاضر اين فرد عضو مجمع عالي واردات نيست.

برخوردار با اشاره به اين‌که شرکت وقايع گستر پارس به هيچ عنوان زير نظر مجمع عالي واردات اقدام به اخذ نمايندگي از سوي شرکت آمريکايي اپل نکرده است، تصريح کرد:‌ اگر هم اين نمايندگي اخذ شده مربوط به امور اصناف است و بايد آن نهاد نسبت به اين موضوع توضيحاتي را ارائه دهد.

رييس مجمع عالي واردات با تاکيد بر اين‌که شرکت اپل به دليل تحريم‌ها محصولات خود را درايران به فروش نمي‌رساند تصريح کرد:‌ حال اين‌که چطور اين شرکت توانسته نمايندگي دريافت کند را بايد از امور اصناف پرسيد.

وي با اشاره به اظهارات مدير عامل شرکت وقايع گستر فارس مبني بر اين‌که اين شرکت داراي کارت بازرگاني نيز هست، اظهار کرد: گرفتن کارت بازرگاني کاري ندارد هر کسي مي تواند با اخذ نامه بيمه و مالياتي کارت بازرگاني دريافت کند.

به گفته برخوردار، اگر اين شرکت نمايندگي اپل آمريکا را دريافت کرده بايد بتواند خدمات پس از فروش نيز ارائه دهد. اين شرکت بايد توضيح دهد که دقيقا چه خدماتي را از کمپاني اپل در ايران به عنوان خدمات پس از فروش ارائه مي کند.

رييس مجمع عالي واردات با تاکيد بر اين‌که‌ اگر شرکتي به عنوان نمايندگي يک کمپاني درايران خدمات پس از فروش ارائه ندهد به هيچ عنوان براي ما قابل قبول نيست بيان کرد: اين شرکت اگر نامه‌اي از کمپاني اپل آورده باشد بايد به مرکز امور اصناف ارائه کرده و اين مرکز بايد نسبت به عملکرد شرکت فوق پاسخگو باشد.

وي در پاسخ به اين سوال که برخي شنيده‌ها حاکي از آن است که شما از سهامداران اين شرکت هستيد تاکيد کرد: من به هيچ عنوان ربطي به اين شرکت ندارم.

از سوي ديگر رييس صنف فناوران تهران نيز در رابطه با صحبت هاي مدير عامل اين شرکت مصاحبه اي را با خبرنگار ايسنا داشته که در ادامه مي خوانيد.

شنيده ها بر اين اساس است که شرکت وقايع گستر فارس نامه‌اي از يک توليدکننده در هنگ کنگ اخذ کرده و آن را به مرکز امور اصناف ارائه کرده و همين نامه مبناي ارائه مجوز نمايندگي شرکت اپل به شرکت وقايع گستر فارس شده است.

مهدي مير مهدي - رييس صنف فناوران رايانه تهران - در رابطه با اين موضوع اعلام کرد: بازخورد بازار براي ما از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. دوستان بازاري اعتقاد دارند که موضوعي که وقايع گستر فارس در رابطه با آن صحبت مي‌کنند صحت ندارد. البته ما مرجع رسمي نيستيم و نمي‌توانيم صحت و درستي يک مطلب را مشخص کنيم. اما مدارک چون به تاييد وزارت صنعت معدن و تجارت رسيده و ما زير مجموعه اين ارگان هستيم مدارک براي ما نيز مورد تاييد است.

او ادامه داد: ما چيزي که مي‌بينيم را اعلام مي‌کنيم حال اگر پشت پرده چيز ديگري باشد ما براي آن صحبتي نداريم. به نظر من بايد صحت مدارک توسط خود شرکت هم براي صنف فناوري اطلاعات و هم براي بازاري‌ها مشخص شود. به من اطلاع داده شده که نماينده‌اي از شرکت وقايع گستر فارس به همراه يک مامور از تعزيرات به چند واحده صنفي مراجعه و اعلام کرده که شما حق نداريد به غير از کالايي که از طريق اين شرکت وارد کشور مي‌شود محصولي از اپل را به فروش برسانيد.

به گفته او هيچ نماينده رسمي حق ندارد کسي که به صورت قانوني کالا به کشور وارد مي‌کند را مورد تنبيه و محکوميت قرار دهد. اگر از فردي در صنف که بصورت قانوني درحال فعاليت است شکايت شود اين حرکت قانوني نبوده و نبايد صورت بگيرد. ساير نمايندگي‌هاي رسمي نيز چنين حرکاتي را انجام دادند ولي اين موضوع در ارتباط با تقلبي بودن کالا بوده نه واردات آن.

وي با محکوم کردن اين حرکت عنوان کرد: اگر شرکتي حتي نماينده رسمي در ارتباط با کسي که کالا را به صورت قانوني وارد کشور کرده و موظف به ارائه خدمت شده شکايتي بکند خود اتحاديه وارد عمل مي‌شود، برخورد مي‌کند و نمي‌گذارد نماينده مورد نظر مزاحم همکاران صنفي شود. البته اگر کالايي تقلبي باشد ما نيز شرکت مورد نظر را در اين امر کمک مي‌کنيم در غير اينصورت اين حرکت از طرف ما محکوم خواهد شد.

با تمام اين اوصاف اما رئيس مرکز اصناف و بازرگانان وزارت صنعت و تجارت تاکيد کرد که شرکت وقايع گستر فارس از وزارت صنعت و تجارت مجوز دارد.

محمد حسن نکويي مهر در گفت‌ و گويي اظهار کرد: شرکت وقايع گستر فارس قانوني بوده و از شرکتهاي واسطه معتبر مجوز دارد.

به اعتقاد او هر شرکتي که با شرکت اصلي و يا شرکت‌هاي واسطه‌ معتبر قرار‌داد داشته باشد و بتواند خدمات پس از فروش ارائه دهد و تعهدنامه قطعات و خدمات پس از فروش را به دست آورد قانوني بوده و مي تواند فعاليت کند.

وي افزود:‌ شرکت‌هاي مختلفي در اين زمينه فعاليت کنند که از شرکت‌هاي اصلي و يا شرکت‌ هاي واسطه نمايندگي مي‌گيرند يعني لزوما فقط شرکت مادر نيست يا از شرکت‌هاي واسطه معتبر مي‌توانند نمايندگي بگيرند.

يکي از نکاتي که قابل ذکر است ارتباط چند تن از خبرنگاران با مسولين مختلف شرکت اپل بوده که همه آنان به اتفاق هرگونه مراوده و يا حضور يک نماينده رسمي در کشور ايران را تکذيب کردند.

يکي از اعضاي تيم روابط با مشتريان اپل در آمريکا گفت: نام اين شرکت در دايرکتوري اپل يافت نشد.! به علاوه نامي از ايران در سايت رسمي اپل نيست.

شلي سالوين در پاسخ به اين سوال که آيا شرکت آمريکايي اپل در ايران نمايندگي رسمي، همکار يا فروشنده دارد بعد از جست و جوي نام شرکت مورد نظر پاسخ داد: نام اين شرکت در دايرکتوري اپل يافت نشد.

اين ارتباط از طريق شماره 4089742042 برقرار شده که متعلق به روابط عمومي اپل و منتشر شده برروي سايت اين شرکت است.

همچنين سال گذشته نيز در آبان ماه کت مکنزي از معاونين دستياران اجرايي اپل در پاسخ به اينکه آيا اپل در ايران فعاليت دارد يا خير گفته بود: در حال حاضر اپل در حال بازنگري تصميم‌گيري هاي قانونگذاران ايالات متحده است و هنوز در موقعيت ورود به همکاري با شرکا يا خرده فروشان احتمالي قرار ندارد. در اين مورد چنانچه تغييري صورت گرفت و تصميم اپل حرکت رو به جلو بود، مايکل کولومب، مدير منطقه اي براي ايران است و بلافاصله بعد از اخذ تصميم با شما تماس خواهد گرفت.

منبع. باشگاه خبرنگاران جوان

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس